Örthummus

Örthummus

Thomas Alcayaga
ANTAL PORTIONER :20
TILLAGNINGSTID :45 min

INGREDIENSER

  • 800 g kikärter från Bonduelle Food Service
  • 75 g babyspenat
  • 1 bunt koriander
  • 0,5 bunt persilja
  • 100 g tahini
  • 4 vitlöksklyftor
  • 150 g olivolja
  • cirka 75 g citronsaft eller ättika
  • 1 msk. stött spiskummin
  • 1 msk. rökt paprika

TILLVÄGAGÅNGSSÄTT

Steg 1
  • Blanchera babyspenaten och pressa bort fukten.
Steg 2
  • Ta bort de grövsta stjälkarna från koriandern och persiljan. Vänd dem snabbt i kokande vatten.
Steg 3
  • Mixa örter och spenat med kikärter, tahini och vitlök tills massan är ganska homogen. Tillsätt olja och citronsaft.
Steg 4
  • Smaka av med salt, peppar, stött spiskummin och rökt paprika.