Bonduelle Food ServiceÖrthummushttps://media.bonduelle.com/aprhd_129365/DKFS0013-hd-urtehummus_1_13837.webpThomas Alcayaga800 g kikärter från Bonduelle Food Service75 g babyspenat 1 bunt koriander 0,5 bunt persilja 100 g tahini 4 vitlöksklyftor 150 g olivolja cirka 75 g citronsaft eller ättika 1 msk. stött spiskummin 1 msk. rökt paprikaBlanchera babyspenaten och pressa bort fukten.Ta bort de grövsta stjälkarna från koriandern och persiljan. Vänd dem snabbt i kokande vatten.Mixa örter och spenat med kikärter, tahini och vitlök tills massan är ganska homogen. Tillsätt olja och citronsaft.Smaka av med salt, peppar, stött spiskummin och rökt paprika.

Örthummus
ANTAL PORTIONER :20
TILLAGNINGSTID :45 min
INGREDIENSER
- 800 g kikärter från Bonduelle Food Service
- 75 g babyspenat
- 1 bunt koriander
- 0,5 bunt persilja
- 100 g tahini
- 4 vitlöksklyftor
- 150 g olivolja
- cirka 75 g citronsaft eller ättika
- 1 msk. stött spiskummin
- 1 msk. rökt paprika
TILLVÄGAGÅNGSSÄTT
Steg 1
- Blanchera babyspenaten och pressa bort fukten.
Steg 2
- Ta bort de grövsta stjälkarna från koriandern och persiljan. Vänd dem snabbt i kokande vatten.
Steg 3
- Mixa örter och spenat med kikärter, tahini och vitlök tills massan är ganska homogen. Tillsätt olja och citronsaft.
Steg 4
- Smaka av med salt, peppar, stött spiskummin och rökt paprika.