Bonduelle Food ServiceVegansk Wellingtonstekhttps://media.bonduelle.com/aprhd_129399/DKFS0023-hd-jul_2_14194.webpThomas Alcayaga300 g Bonduelle Food Service kikärtor350 g Bonduelle Food Service grillade grönsaker100 g grönsaksbuljong eller aquafaba (vätskan från kikärtor)125 g rostade hasselnötter200 g lök150 g svamp (t.ex. champinjoner)2 vitlöksklyftor3 kvistar rosmarin3 kvistar timjan5 kryddpepparkorn3 nejlikor4 msk soja3 msk Fiberhusk3 msk mjöl3 plattor (vegansk) smördeg (den ena är endast till dekoration och kan uteslutas)Pensling:30 g Maizena1dl vattenKör kikärtor, grönsaksbuljong/aquafaba och hasselnötter snabbt i en matberedare. Blandningen ska ha lite konsistens.Hacka svamp, lök och vitlök fint. Stek i olja i en panna tills det fått lite färg. Tillsätt finhackad rosmarin och timjan, stött kryddpeppar, nejlikor och soja. Genomstek.Hacka den grillade mixen.Vänd ihop kikärtsblandningen med svamp- och lökblandningen och den hackade grillade mixen. Rör ihop blandningen med fiberhusk och mjöl. Smaka av med salt och peppar. Låt dra i 30 minuter.Rulla ut två smördegsplattor. Fördela massan på plattorna. Rulla degen hårt och se till att försluta den ordentligt. Se till att den förslutna öppningen är vänd nedåt.Rulla den resterande smördegen med en gallervals. Dela i två delar och lägg ovanpå rullarna.Rör ihop vatten och Maizena och koka upp snabbt tills blandningen börjar tjockna. Pensla rullarna med blandningen strax före gräddning.Grädda 35 minuter i 200 grader. Låt steken dra i 10 minuter innan den skärs upp.

Vegansk Wellingtonstek
ANTAL PORTIONER :10
TILLAGNINGSTID :60 min
INGREDIENSER
- 300 g Bonduelle Food Service kikärtor
- 350 g Bonduelle Food Service grillade grönsaker
- 100 g grönsaksbuljong eller aquafaba (vätskan från kikärtor)
- 125 g rostade hasselnötter
- 200 g lök
- 150 g svamp (t.ex. champinjoner)
- 2 vitlöksklyftor
- 3 kvistar rosmarin
- 3 kvistar timjan
- 5 kryddpepparkorn
- 3 nejlikor
- 4 msk soja
- 3 msk Fiberhusk
- 3 msk mjöl
- 3 plattor (vegansk) smördeg (den ena är endast till dekoration och kan uteslutas)
- Pensling:
- 30 g Maizena
- 1dl vatten
TILLVÄGAGÅNGSSÄTT
Steg 1
- Kör kikärtor, grönsaksbuljong/aquafaba och hasselnötter snabbt i en matberedare. Blandningen ska ha lite konsistens.
Steg 2
- Hacka svamp, lök och vitlök fint. Stek i olja i en panna tills det fått lite färg. Tillsätt finhackad rosmarin och timjan, stött kryddpeppar, nejlikor och soja. Genomstek.
Steg 3
- Hacka den grillade mixen.
Steg 4
- Vänd ihop kikärtsblandningen med svamp- och lökblandningen och den hackade grillade mixen. Rör ihop blandningen med fiberhusk och mjöl. Smaka av med salt och peppar. Låt dra i 30 minuter.
Steg 5
- Rulla ut två smördegsplattor. Fördela massan på plattorna. Rulla degen hårt och se till att försluta den ordentligt. Se till att den förslutna öppningen är vänd nedåt.
Steg 6
- Rulla den resterande smördegen med en gallervals. Dela i två delar och lägg ovanpå rullarna.
Steg 7
- Rör ihop vatten och Maizena och koka upp snabbt tills blandningen börjar tjockna. Pensla rullarna med blandningen strax före gräddning.
Steg 8
- Grädda 35 minuter i 200 grader. Låt steken dra i 10 minuter innan den skärs upp.




