Vegansk Wellingtonstek

Vegansk Wellingtonstek

Thomas Alcayaga
ANTAL PORTIONER :10
TILLAGNINGSTID :60 min

INGREDIENSER

  • 300 g Bonduelle Food Service kikärtor
  • 350 g Bonduelle Food Service grillade grönsaker
  • 100 g grönsaksbuljong eller aquafaba (vätskan från kikärtor)
  • 125 g rostade hasselnötter
  • 200 g lök
  • 150 g svamp (t.ex. champinjoner)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 kvistar rosmarin
  • 3 kvistar timjan
  • 5 kryddpepparkorn
  • 3 nejlikor
  • 4 msk soja
  • 3 msk Fiberhusk
  • 3 msk mjöl
  • 3 plattor (vegansk) smördeg (den ena är endast till dekoration och kan uteslutas)
  • Pensling:
  • 30 g Maizena
  • 1dl vatten

TILLVÄGAGÅNGSSÄTT

Steg 1
  • Kör kikärtor, grönsaksbuljong/aquafaba och hasselnötter snabbt i en matberedare. Blandningen ska ha lite konsistens.
Steg 2
  • Hacka svamp, lök och vitlök fint. Stek i olja i en panna tills det fått lite färg. Tillsätt finhackad rosmarin och timjan, stött kryddpeppar, nejlikor och soja. Genomstek.
Steg 3
  • Hacka den grillade mixen.
Steg 4
  • Vänd ihop kikärtsblandningen med svamp- och lökblandningen och den hackade grillade mixen. Rör ihop blandningen med fiberhusk och mjöl. Smaka av med salt och peppar. Låt dra i 30 minuter.
Steg 5
  • Rulla ut två smördegsplattor. Fördela massan på plattorna. Rulla degen hårt och se till att försluta den ordentligt. Se till att den förslutna öppningen är vänd nedåt.
Steg 6
  • Rulla den resterande smördegen med en gallervals. Dela i två delar och lägg ovanpå rullarna.
Steg 7
  • Rör ihop vatten och Maizena och koka upp snabbt tills blandningen börjar tjockna. Pensla rullarna med blandningen strax före gräddning.
Steg 8
  • Grädda 35 minuter i 200 grader. Låt steken dra i 10 minuter innan den skärs upp.