Bonduelle Food ServiceSouthern soul- grönsaks och bönchilihttps://media.bonduelle.com/aprhd_130371/DKFS0030-hd-bounduelle_2302161297_29199.webpMagnus Naess10 personerDu behöver:200 g tärnad rödlök 100 g avrunnen, Bonduelle Easy bag majs250 g tärnad morot 4 msk pressad vitlök1 tsk Sambal oelek2 tsk kakao 2 dl Ajvar relish1 msk rökt paprikapulver (alt. 1 tsk Liquid smoke)1 msk torkad oregano 1 msk spiskummin alt. Tacospice2 dl vatten2 dl rött matlagningsvin3 msk mörk sirap (kan uteslutas)1 msk grönsaksbuljong, pulver200g vegetarisk färs300 g sköljda Bonduelle Easy bag mixbönor500 g skivad kokt minutpotatis (alt. sötpotatis)1 kg Bonduelle Easy bag ratatouille1 dl rapsolja till stekningTillsätt olja i en stor kastrull. Stek löken, majsen och morötterna mjuka i medelvärme.Lägg sedan i vitlök, Sambal oelek och alla kryddor. Blanda med lökblandningen och fortsätt att steka en stund.Tillsätt vatten, matlagningsvinet, sirap och buljong. Låt det puttra i 5 minuter.Lägg sist i ratatouillen.Låt det koka upp till serveringstempratur, minst 70 °C. Smaka av med salt och peppar, smaken kan justeras med mer Ajvar relish. Serveras med mjukt bröd och bredbar färskost.

Southern soul- grönsaks och bönchili
ANTAL PORTIONER :10
INGREDIENSER
- 10 personer
- Du behöver:
- 200 g tärnad rödlök
- 100 g avrunnen, Bonduelle Easy bag majs
- 250 g tärnad morot
- 4 msk pressad vitlök
- 1 tsk Sambal oelek
- 2 tsk kakao
- 2 dl Ajvar relish
- 1 msk rökt paprikapulver (alt. 1 tsk Liquid smoke)
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk spiskummin alt. Tacospice
- 2 dl vatten
- 2 dl rött matlagningsvin
- 3 msk mörk sirap (kan uteslutas)
- 1 msk grönsaksbuljong, pulver
- 200g vegetarisk färs
- 300 g sköljda Bonduelle Easy bag mixbönor
- 500 g skivad kokt minutpotatis (alt. sötpotatis)
- 1 kg Bonduelle Easy bag ratatouille
- 1 dl rapsolja till stekning
TILLVÄGAGÅNGSSÄTT
Steg 1
- Tillsätt olja i en stor kastrull. Stek löken, majsen och morötterna mjuka i medelvärme.
Steg 2
- Lägg sedan i vitlök, Sambal oelek och alla kryddor. Blanda med lökblandningen och fortsätt att steka en stund.
Steg 3
- Tillsätt vatten, matlagningsvinet, sirap och buljong. Låt det puttra i 5 minuter.
Steg 4
- Lägg sist i ratatouillen.
Steg 5
- Låt det koka upp till serveringstempratur, minst 70 °C. Smaka av med salt och peppar, smaken kan justeras med mer Ajvar relish. Serveras med mjukt bröd och bredbar färskost.






