Southern soul- grönsaks och bönchili

Southern soul- grönsaks och bönchili

Magnus Naess
ANTAL PORTIONER :10

INGREDIENSER

  • 10 personer
  • Du behöver:
  • 200 g tärnad rödlök
  • 100 g avrunnen, Bonduelle Easy bag majs
  • 250 g tärnad morot
  • 4 msk pressad vitlök
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 tsk kakao
  • 2 dl Ajvar relish
  • 1 msk rökt paprikapulver (alt. 1 tsk Liquid smoke)
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk spiskummin alt. Tacospice
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 3 msk mörk sirap (kan uteslutas)
  • 1 msk grönsaksbuljong, pulver
  • 200g vegetarisk färs
  • 300 g sköljda Bonduelle Easy bag mixbönor
  • 500 g skivad kokt minutpotatis (alt. sötpotatis)
  • 1 kg Bonduelle Easy bag ratatouille
  • 1 dl rapsolja till stekning

TILLVÄGAGÅNGSSÄTT

Steg 1
  • Tillsätt olja i en stor kastrull. Stek löken, majsen och morötterna mjuka i medelvärme.
Steg 2
  • Lägg sedan i vitlök, Sambal oelek och alla kryddor. Blanda med lökblandningen och fortsätt att steka en stund.
Steg 3
  • Tillsätt vatten, matlagningsvinet, sirap och buljong. Låt det puttra i 5 minuter.
Steg 4
  • Lägg sist i ratatouillen.
Steg 5
  • Låt det koka upp till serveringstempratur, minst 70 °C. Smaka av med salt och peppar, smaken kan justeras med mer Ajvar relish. Serveras med mjukt bröd och bredbar färskost.