Våra recept

"Risotto med majs"

Typ av maträtt : Varm förrätt
Förberedelsetid : 30 '
Tillagningstid : 25 '
Antal portioner : 10
Ingredienser :
  • Rundkornigt ris 0,8 kg
  • Hönsbuljong 3,2 l
  • Lök 200 gr
  • Gourmetmajs i burk eller Easy bag Bonduelle Food service 0,8 kg
  • Smör 80 gr
  • grädde 1 dl
  • Färskost 300 gr
  • Parmesan 15 gr
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Muskotnöt


Tillredning :
  • Finhacka löken, låt den svettas i smör och tillsätt riset
  • Tillsätt hönsbuljongen lite i taget vartefter den sugs upp i riset (total koktid 18 minuter)
  • Tillsätt grädden, färskosten och parmesanen mot slutet.
  • Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
  • Blanda allt med den avrunna majsen
  • Värm och lägg upp.

TIPS : Majsen kan ersättas med röda bönor. Alternativt kan båda grönsakerna blandas i risotton.
Get Adobe Flash player

> Linsgryta med äpple

Hacka schalottenlöken fint och låt den svettas i stekpanna. Tillsätt hönsbuljong och lag...
> Läs fortsättningen

 
Din inspirationskälla